Informace školy

Vařil nám šéfkuchař

Napsal Václav Uhlík . Publikováno v Informace školy

Stravování se sníženým obsahem masa se stává stále populárnějším ať už z etického, tak i ekologického hlediska.

Na jaře tohoto roku jsem oslovila firmu Nestlé pro její nabízený koncept zdravého stravování ve školních jídelnách - nové trendy v udržitelném stravování, který mě oslovil. Do naší jídelny jsem chtěla přinést nový impuls - zážitek, a tak jsem se domluvila s profesionálním kuchařem firmy Nestlé na nový školní rok, že k nám přijede uvařit jeden z nabízených pokrmů, který jsem si mohla vybrat. Zaujal mě vegetariánský gyros s tzatziki a pečenými grenaillemi.

Jídlo nám připravil šéfkuchař Radek Daníček – Obchodní specialista & Kulinářský trenér, člen asociace kuchařů a cukrářů ČR, člen světové asociace kuchařů WACS, člen Nestlé Culinary Teamu ČR v disciplíně community catering - IKA na olympiádě 2020 ve Stuttgartu, člen Nestlé Culinary Teamu Cup 2022 v Lucembursku, člen Nestlé Culinary Teamu na olympiádě IKA 2024 ve Stuttgartu a ambasador značky Garden Gourmet.

Nešlo jen o změnu v jídelníčku, jak ho obohatit o lahodné a zdravé pokrmy, ale i o inspiraci, rozšíření povědomí o bezmasé stravě a jejímu pozitivnímu dopadu na životní prostředí, odkaz udržitelnosti, eliminace odpadu, snížení uhlíkové stopy. Setkání s panem Radkem Daníčkem bylo pro naši kuchyni přínosné a rádi bychom v těchto aktivitách pokračovali. Celému personálu kuchyně velice chutnalo, tak doufáme, že si pochutnali i naši strávníci.

Ing. Hana Pišojová

Fotografie najdete ZDE.